Blog

Terugblik en… een sprankelend 2023!

2022 was een bijzonder jaar. Al vrij snel voelde ik dat er een ‘nieuw tijdperk’ ging aanbreken. Zo heb ik dat letterlijk in maart al in mijn journal verwoord. Wat wist ik nog niet precies…

Lees verder

De kracht van journalen

Een jaar geen alcohol. Wat doet dat met je? Ik ga het ondervinden. Dry januari is voor mij maanden eerder gestart in november 2022. In mijn blog houd ik je op de hoogte van mijn bevindingen.

Lees verder

De eerste maand…

Een jaar geen alcohol. Wat doet dat met je? Ik ga het ondervinden. Dry januari is voor mij maanden eerder gestart in november 2022. In mijn blog houd ik je op de hoogte van mijn bevindingen.

Lees verder

Een jaar alcoholvrij

Een jaar geen alcohol. Wat doet dat met je? Ik ga het ondervinden. Dry januari is voor mij maanden eerder gestart in november 2022. In mijn blog houd ik je op de hoogte van mijn bevindingen.

Lees verder

Gezond en prijsbewust eten

De prijzen in de supermarkten stijgen nog steeds. Boodschappen zijn daarmee een stuk duurder geworden dan vorig jaar. Maar de gemiddelde Nederlander gooit jaarlijks 9% van zijn of haar voedsel ongebruikt weg. Dat komt neer op 34 kilo per persoon. Dat kan anders. Hoe kun je gezond en prijsbewust blijven eten?

Lees verder

Juffrouw Rood kleurt paars en groen

Nee, dit is geen vreemdgaan. Of een gevalletje twijfelkont. Verre van! Ik ben de nieuwe én mega trotse projectleider van Houten On Stage. On stage is een landelijk initiatief voor vmbo-ers

Lees verder

Vier jij je successen?

Deze vraag werd me onlangs gesteld bij een netwerkbijeenkomst. En zo ja, hoe? Ik moet eerlijk bekennen dat ik geen éénduidig antwoord heb. De ene keer wel, de andere niet. En hoe ik dat dan doe?

Lees verder

Mijn vakantieboeken – deel 2

Lezen is heerlijk. Het is ontspannend en leerzaam. Zittend voor onze tent op vakantie in Frankrijk las ik een aantal inspirerende boeken. Dit is deel 2 van mijn favoriete vakantieboeken.

Lees verder

Mijn vakantieboeken – deel 1

Deze zonnige zomer leent zich bij uitstek om met een koel drankje in de schaduw een boek te lezen. En dat doe ik dan ook. Ik heb sinds jaren niet zoveel boeken gelezen. Mijn favoriete boeken zet ik voor je op een rij.

Lees verder

Vandaag is…

Iedereen kent Koningsdag, Bevrijdingsdag en Hemelvaart. De nationale feestdagen die ieder jaar terugkomen. Maar wist je dat 7 mei de landelijke dag is voor ‘naakt tuinieren’?

Lees verder

Help, ik heb een writer’s block

Soms heb je van die dagen dat het even niet lukt om iets zinnigs op papier te zetten. Schrijven lukt dan even niet. Je hebt dat een writer’s block. Dat kan allerlei oorzaken hebben, zoals stress, nadere deadlines of slecht slapen. Voor iedereen is dat anders.

Lees verder

25 inspirerende content ideeën voor jouw bedrijf

Je bent dit jaar gestart met het voornemen om iedere week te posten. De respons is nog niet wat je ervan verwacht. Of je ideeën laten je in de steek. Iets nieuws volhouden is ook gewoon heel lastig. Daarom een leuke lijst met inspiratie.

Lees verder

Hoe laat je formats voor je werken?

Een format is niets anders dan iedere keer een verschillende onderwerp presenteren in hetzelfde jasje. Denk aan het Tv-programma ‘Keuringsdienst van waarde’ of ‘De rekenkamer’.

Lees verder

Contentstrategie stap voor stap

Een goede contentstrategie geeft houvast aan je communicatie. En dan bedoel ik geen ellenlang document, maar lekker praktisch en toepasbaar. Hoe? Ik neem je mee stap voor stap.

Lees verder

Een gezonde samenwerking

Gezondheid is één van mijn favoriete onderwerpen om over te schrijven. Er is zoveel over te vertellen. Het leukste vind ik dat iedereen er op een eigen manier invulling aan geeft. En hoe ze dat doen, dat leg ik vast in een verhaal. Om vervolgens anderen mee te inspireren.

Lees verder

Merkwaarden als kapstok

2022 is nog vers. Net als de goede voornemens. Veel ondernemers die ik spreek, hebben het voornemen om dit jaar te werken aan meer zichtbaarheid. Ze zijn vol aan de slag met hun website en socials…….maar ho even! Doe eens een stap terug. Want beste ondernemer, wat zijn nu eigenlijk je merkwaarden?

Lees verder

5 onmisbare tips voor een goede profielfoto

Gastblog Bianca de Wit | De Mensenfotograaf

In deze tijd waarin we steeds meer online zijn, lijkt een goede profielfoto voor je on- ėn offline business nog belangrijker. Waarom? Voor die eerste indruk natuurlijk! Ik deel vrijblijvend 5 tips voor jouw ideale profielfoto.

Lees verder

Wat een experiment!

Een week zonder telefoon……..Hoe dan? Een terechte vraag, maar toch gebeurde het. Op een maandag in mijn vakantie stopte mijn nog geen jaar oude telefoon ermee.

Lees verder

Bouwen aan zichtbaarheid of merk

Gastblog Adinda Keizer | Vindjeklant.nl

In deze tijd is het belangrijk om zichtbaar te zijn als bedrijf. Maar wat ga je laten zien? Wat je levert of wat je doet? Of wil je andere dingen vertellen? Hoe word en blijf je zichtbaar? Het is een vraag waar veel bedrijven mee worstelen.

Lees verder

Structuur is geen toverwoord

Gastblog Esther Botter | Virtual Es – Online Business Support

Mijn ervaring als VA (virtual assistant) is dat niet iedereen van nature gestructureerd werkt. Bij sommige mensen lijkt elk takenlijstje te veranderen in chaos. Terwijl een beetje structuur je zoveel kan brengen, want in plaats van een beetje aanrommelen en je werkzaamheden heden ad-hoc uitvoeren kun je echt productief zijn en tijd besparen! Je krijgt echt een stuk meer gedaan op een dag.

Lees verder

15 tips voor de perfecte film met je smartphone

Gastblog Monika Knottnerus | PRezz Videoproductiehuis

Met je telefoon kun je heel mooi filmen. Een professionele en effectieve video vergt echter een beetje kennis en vaardigheden. Monika Knottnerus is professioneel filmmaker bij PRezz Videoproducties en deelt hier haar belangrijkste tips bij het maken van een film met je smartphone.

Lees verder

Zelf op je bek gaan

Gastblog Dr. Esmeralda Kleinreesink | De Pitchcoach

“Jouw zinnen werkten niet”, zegt Sanne Tengker teleurgesteld. Ik kan een glimlach niet onderdrukken. “Maar ze waren zo mooi”

Lees verder

Wat anderen zeggen

Jana Verberg
Jana Verberg
1. Juni, 2021.
Tot dat ik "Juffrouw Rood", alias Claudia, ontmoet heb, dacht ik dat een zakelijk interview heel stijf en vermoeiend zou zijn. Maar niets is minder waar! In heel ontspannen en vriendschappelijke sfeer hebben Bianca en ik over onze passie voor bakken, gezondheid, mensen en over ons bedrijf "Pure & Easy Bakery" mogen vertellen. Het voelde als een gesprek onder vriendinnen. En het resultaat heeft een mega glimlach op onze gezichten getoverd. Claudia heeft het precies zo geschreven alsof wij zelf recht vanuit ons hart vertellen. Wij zijn heel blij, trots en dankbaar over ons verhaal op Houtensnieuws.nl.
jolanthe van den Berg
jolanthe van den Berg
5. Maart, 2021.
Claudia schrijft zoals ze is: bevlogen en enthousiast. Als ze ergens voor gaat, dan gaat ze met volle kracht ertegen aan. Ze is in staat om van iets saais iets pakkends te maken. Ik zou haar zeker aanraden!
Wouter Ris
Wouter Ris
5. Maart, 2021.
Het is knap hoe Claudia zich met weinig informatie goed kan inleven in de klant en daarmee het eindresultaat, bruikbare teksten, vorm kan geven. Prettig in communicatie en snelheid. Aanrader!
Menu